Over wevers neede

Wat ooit begon als ‘grap’ is uitgegroeid tot een serieus mechanisatiebedrijf…

Een 3 verdiepingen tellend magazijn zorgt ervoor dat we vele onderdelen uit voorraad kunnen leveren. In de ruime werkplaats voeren we reparatiewerkzaamheden uit aan tractoren en grote machines. Las en slijpwerk vindt plaats in een aparte ruimte. Er is een speciale testruimte voor het testen van tractoren. Onze werkplaats beschikt daarnaast ook nog over een eigen spuitcabine.

Maar zonder een rigoureuze beslissing van Alwies Wevers waren we er nooit geweest. Een ‘grap’ zorgde ervoor dat Wevers Neede in 1959 werd opgericht. Alwies Wevers werkte als destijds als monteur. Er werd hem bij wijze van grap gevraagd of hij voor zichzelf ging beginnen. En dat leek hem een goed idee!

Zo gezegd, zo gedaan, in 1959 stortte Alwies zich in dit nieuwe avontuur. Vanuit de keuken werd het bedrijf gerund, met het gereedschap in de keukenlades. Er was net ruimte voor 2 tractoren. Was het etenstijd? Dan werd alle gereedschap aan de kant geschoven en kwamen de pannen op tafel. Of oma Wevers destijds ook zo blij was met deze keuze valt te betwijfelen. Wij zijn dat ieder geval nog dagelijks!

Er volgden diverse verbouwingen, aanbouwen en de uiteindelijke verhuizing naar onze huidige locatie. Op deze locatie vindt u een enorme werkplaats en een grote showroom met diverse nieuwe machines en tractoren.  Kortom, voor onderhoud van machines en tractoren, tuin en parkgereeedschap, kopen van nieuwe en/of gebruikte tractoren, bent u bij Wevers in Neede aan het juiste adres.

Heeft u vragen of hulp nodig? Dan helpen wij u graag! Neem contact op via mail, bel ons of loop gewoon even binnen. De koffie staat voor u klaar.

Tijdlijn

Door de jaren heen.

1959
Wevers Neede opgericht

1960
Eerste houten werkplaats gebouwd van 7×7 meter.

1961
Werkplaats uitgebouwd naar 7×14 meter

1964
Eerste “echte” werkplaats gebouwd met later bovenwoning en showroom.

1989
Opslagloods bijgebouwd.

1991
Tweede opslagloods gebouwd.

1995
Grond gekocht voor nieuwe vestiging aan de Kieftendijk, die uiteindelijk vanwege diverse redenen niet doorging.

2013
Nieuwbouw van de huidige locatie van 65×25 meter, showroom, werkplaats en magazijn.